OM HYPNAGOGIA OG SKAPERNE AV FILMEN"HYPNAGOGIA" er en 27 minutter lang kortfilm, og del 1 i det som er tenkt å bli en trilogy. Bak filmen står regissør Lars-Erik Lie, som allerede i 1993 grunnla "amatørfilmselskapet" Violence Productions.  Mellom 1994-1996 lagde han 15 kortfilmer, alle på nullbudsjett - og med fete titler som "BLIND VOLD", "WORMEATERS", "THE KILLING HAND", "SALVATION", "MADNESS" og mange andre. Etter en pause fra fiksjonsfilm på 10 år, så var Lie tilbake i 2006 med den svarte komedien "SALVATION 2: REVENGE OF ANTICHRIST" - en 20 minutter lang kortfilm. Deretter gikk han løs på det som skulle ende opp som et langfilmprosjekt, nemlig slasher/exploitationfilmen "THE THRILL OF A KILL", som ble ferdigstilt høsten 2011. Filmen fikk visning på Ramaskrik Skrekkfilmfestival, Cinematekets "Norsk Uhygge Uke" og på Oslo Fright Fest. Den ble gitt ut på DVD i Norge av Another World Entertainment 06.06.2012 og i Holland av FilmFreaks 23.01.2013. Etter dette gikk han sammen med Kenny Wang fra 3F og lagde kampsportkortfilmen ""NÆRKONTAKT: KABUL, OSLO", et stunfprosjekt der hele filmen ble filmet på 24 timer.

Lie og Wang har samarbeidet før, bl.a. har Lie deltatt i episode 6 av kortfilmserien om "SKJEGG", og derfor var det naturlig å samarbeide både om "NÆRKONTAKT", og andre film-prosjekter. Sommeren 2013 begynte Lie å skrive på storyen til "HYPNAGOGIA", og Wang ble raskt involvert i prosjektet, og hjalp til med utviklingen av storyen, i tillegg til å bidra med slowmo-filming av en viktig drømmesekvens i filmen og som filmteknisk konsulent i postproduksjon. Kenny Wang er foruten kortfilmserien om Skjegg, også kjent for langfilmene "BUNKER" og "KILLING HEAT", i tillegg til kortfilmene "RESERVEDEKK", "RØD MURSTEIN" m.fl.

"HYPNAGOGIA" er en kortfilm som tar for seg det skremmende fenomenet søvnparalyse, en tilstand der man våkner opp, men kan ikke røre en muskel i kroppen, ei heller snakke eller skrike. Ofte ledsages dette av hallusinasjoner og følelse av nærvær av "entiteter" og "demoner". Man antar at legendene om Succubus og Incubus kommer fra søvnparalyse. Merkelig nok finnes det ikke mange filmer som tar for seg dette temaet, så vi hadde noe ganske originalt her. Planen var å gjøre en ghostgirlfilm, inspirert av japansk skrekk og filmer som "THE RING" og "THE GRUDGE". Regissør Lie ville også gjøre filmen på en veldig visuell og stilfull måte, med masse lys og farger, slik som i Dario Argentos filmer og Mario Bavas filmer fra 70-80 tallet. Musikken skulle være inspirert av bl.a. John Carpenter sine filmer, "THE THING" og "HALLOWEEN", samt introlåta i filmen "CITY OF THE LIVING DEAD", av Lucio Fulci. Det heftige musikksporet i filmen er komponert og fremført av amerikanske Eric Hyman, samt Kaspar Marius Jota, fra Trysil.

I hovedrollene finner vi Camilla Vestbø Losvik som "Nadia/Ghostgirl", Kim Ulvberget som "Johnny", Siri Rønning Bråten som "Lizzie", Runulfr Widugastir Tyrfing som "Galdramadr/Nadias bestefar" og Doug Lee som "Vaktmestern".  Av disse er det kun Camilla Losvik som har skuespillererfaring fra før av, hun hadde en av de ledende rollene i 
"THE THRILL OF A KILL" (2011). Arild Rønes hadde ansvaret for den fantastiske lyssettingen i filmen og vi sender en stor takk til Trysil Gaard for at vi fikk filme hos dem!

"HYPNAGOGIA" premierte på Vimeo on Demand, 28. mars 2014. I løpet av 2015 er det planlagt en bluray-utgivelse med mye ekstramateriale og egen cd med musikken fra filmen. Filmen ble også vist på EU HORROR CONVENTION i Latvia den 15. august 2014. Den blir også vist på OSLO FRIGHT FEST den 17.01.2015.
HYPNAGOGIA - a film by VIOLENCE PRODUCTIONS and 3F. Contact: post@violenceproductions.com. Phone: +47 466 82 813
Lars-Erik Lie (regi, foto, klipp
story, lydmix, produksjon)
Kenny Wang (produksjon, slowmo-foto, co-writer, film-teknisk konsulent)
Camilla Vestbø Losvik
(skuespiller, co-writer)
KIm Ulvberget (skuespiller, stillbildefotograf)
Runulfr Widugastir Tyrfing (skuespiller, norrøn ekspert og ekspert på rune-magi, vikinger)